24.5.2024
Realistisk akvarel

En weekendworkshop med teknikker til realistisk akvarel

Det realistiske akvarelmaleri kræver både teknisk kunnen og evnen til at træffe kunstneriske valg for at blive vellykket. På dette weekendkursus går vi for alvor i dybden med håndværket: Lys og skygge, velfungerende farver og det helstøbte billede er nogle af de ting, som du får velafprøvede teknikker til at arbejde med. Samtidig skal vi også arbejde med tilfældets gaver, for det ligger i akvarellens væsen, at uanset hvor meget teknik man mestrer, vil farverne indimellem stikke af, flyde hen hvor de ikke skal og tørre op i sære plamager. Derfor handler kurset også om at gribe dét, der opstår – det uventede, som bidrager med liv og ”magi”. Dét der gør, at selv den mest fotorealistiske akvarel også altid har en malerisk karakter.  

 

Hvad går kurset ud på?

Kurset giver viden om og øvelse i akvarellens tekniker. Vi fordyber os i alt dét, der er nødvendigt for at male realistisk. Undervisningen veksler mellem teori og praktiske øvelser, og vi kommer bl. a. omkring:

  • Opspænding af papir og vejledning om materialer
  • Teknikkerne vådt-i-vådt, lag-på-lag og lavering.
  • Gengivelse af former, gradueringer og skygger.
  • Farvelære: De sværere farver.
  • Hvordan man udnytter granulering til at skabe spændende farve- og teksturvirkninger.
  • Hvordan man planlægger en kompliceret akvarel.

Undervejs vil vi desuden hente inspiration fra nogle af verdens bedste akvarelmalere på tværs af tid.

 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er for alle, der har stiftet bekendtskab med akvarellens grundlæggende teknik. Et godt udgangspunkt er weekendkurset ”Intro til realistisk akvarel”, men har du tilsvarende forudsætninger i basal akvarelteknik og farvelære, er du også meget velkommen. Kontakt evt. underviseren, hvis du er i tvivl, om kurset er noget for dig.  

 

Materialer:

På kurset bruger vi akvarelmaling i god kvalitet, som vi fortynder med vand. Vi maler på akvarelpapir. ALLE nødvendige materialer (inkl. pensler, paletter osv.) er til stede på kursusstedet. Det eneste, du skal medbringe, er dig selv, dit gode humør og en madpakke. Akvarel skylles nemt af tøjet, men tag alligevel en maleegnet trøje på.  

 

Underviser:

Anne Skole Overgaard arbejder med maleri og tegning. Hun er uddannet på det Jyske Kunstakademi og er en del af udstillings- og atelierkollektivet Sydhavn Station. Du kan se eksempler på hendes arbejde på www.anneskole.dk.  

 

Tid:

Fredag d. 24.5.2024 17.30-21.00 Lørdag d. 25.5.2024 kl. 10-15.30 Søndag d. 26.5.2024 kl. 10-15.30 Alle dage inkl. en halv times spisepause.  

 

Sted:

Jacob Hoff Studio, Sydvestvej 123b – mit store, lyse atelier. Se kort: Sydvestvej 123 – Google Maps Kommer du med offentlig transport: Atelieret ligger ikke langt fra Glostrup St. Du kan gå herop på 20 minutter eller tage bus 123. Kommer du i bil: Der er som regel plads til at parkere i gården. Husk at bede mig om en dagslicens, når du ankommer.  

 

Pris:

1895 kr. inkl. brug af alle nødvendige materialer (til brug på stedet) samt kaffe og te og lidt sødt.

Lille hold med maks. 8 deltagere, så der er god tid til vejledning af den enkelte.

Hvis du ønsker at annullere din tilmelding, kan tilbagebetaling af det fulde gebyr ske indtil to uger før kursets planlagte start – dvs. senest 21.3.2024. Er der mindre end to uger til start, er tilmeldingen bindende – uanset årsag – og gebyret kan ikke refunderes. Du er dog altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du efter annulleringsfristen bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg af og til har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads, får du det fulde beløb retur.

Kan et hold ikke gennemføres pga. for få tilmeldinger, underviserens sygdom eller forsamlingsforbud (corona el.lign.) returneres hele gebyret.

Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at ringe til Anne Skole Overgaard på 28 76 04 54, hvis du har spørgsmål til kursets indhold.

24.5.2024
Realistisk akvarel

Yderligere information

Underviser:

Anne Skole Overgaard

Hvornår:

Maj 24, 2024 17:30 –  20:30
Maj 25, 2024 10:00 –  15:30
Maj 26, 2024 10:00 –  15:30

1.895,00 kr.

4 på lager