22.04.2024
Stilleben – et kursus om at male opstillinger

Maleri af opstillinger (stilleben) er en genre, vi kender helt tilbage fra 1600-tallet. I opstillinger af hjemlige genstande afsætter enhver tidsperiode sine normer og sin smag.

Samtidig giver opstillingen en næsten uendelig række muligheder for at eksperimentere med kompositioner og farvesammensætninger under kontrollerede forhold. På kurset skal vi bruge klassiske metoder til at skabe stillebenmalerier med et nutidigt udtryk.

På kurset vil du blive introduceret til stillebenmaleriet som genre og lære nogle af de virkemidler og teknikker at kende, som malere har brugt fra renæssancen til i dag.

Hvad går kurset ud på?

I løbet af de fem dage vil du arbejde med to opgaver: En bunden, lang opgave (ca. 3 dage) og en lidt kortere og mere fri opgave (ca. 2 dage).

Det vil vi blandt andet komme ind på:

  •   Skitsering som kreativt redskab til at planlægge og afprøve ideer
  •   Præcis optegning og overførsel til lærred
  •   Indirekte maleteknik med undermaling og overmaling
  •   A la prima maleri
  •   Skyggelægning og farveblanding.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset henvender sig til dig, der som minimum har et basalt kendskab til tegning og maleri. Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte mig, inden du melder dig til.

Materialer:

På kurset kan du arbejde med oliemaling og akrylmaling. Du skal desuden medbringe to stykker opspændt lærred i størrelse 40 x 50 cm. Skitsepapir kan købes til rimelige priser på stedet. Der udsendes en præcis materialeliste i god tid før kurset.

Maler du med olie, er det uden nogen former for opløsningsmidler – på atelieret bruger vi kun linolie evt. med tilsat tørringsmiddel (siccativ).  Er du i tvivl om, hvordan det kan lade sig gøre, vil det blive en del af din vejledning på kurset.

Maler du med akryl anbefaler jeg, at du medbringer et malemiddel, som forlænger tørretiden f.eks. Goldens retarder. Så kan du lettere arbejde med bløde overgange mellem lys og skygge.

Tid:

Uge 17: Mandag d. 22.4. – fredag d. 26.4.2024

Fra kl. 10.00 – 15.30. Alle dage inkl. en halv times spisepause.

Sted:

Jacob Hoff Studio, Sydvestvej 123b – mit store, lyse atelier.

Se kort: Sydvestvej 123 – Google Maps

Kommer du med offentlig transport: Atelieret ligger 20 min gang fra Glostrup St.

Bus 123 kører fra stationen og standser tæt ved atelieret.

Kommer du i bil: Der er som regel plads til at parkere i gården. Husk at bede mig om en dagslicens ved ankomsten.

Pris:

3150 kr.

(prisen inkluderer kaffe, te og lidt sødt – men du skal selv have en madpakke med)

Lille hold med maks. 8 deltagere, så der er god tid til vejledning af den enkelte.

Hvis du ønsker at annullere din tilmelding, kan tilbagebetaling af det fulde gebyr ske indtil to uger før kursets planlagte start – dvs. senest 7.4.2024. Er der mindre end to uger til start, er tilmeldingen bindende – uanset årsag – og gebyret kan ikke refunderes. Du er dog altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du efter annulleringsfristen bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg af og til har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads, får du det fulde beløb retur.

Kan et hold ikke gennemføres pga. for få tilmeldinger, underviserens sygdom eller forsamlingsforbud (corona el.lign.) returneres hele gebyret.

 

22.04.2024
Stilleben – et kursus om at male opstillinger

Yderligere information

Underviser:

Jacob Hoff

Hvornår:

April 22, 2024 10:00 –  15:30
April 23, 2024 10:00 –  15:30
April 24, 2024 10:00 –  15:30
April 25, 2024 10:00 –  15:30
April 26, 2024 10:00 –  15:30

3.150,00 kr.

5 på lager