8.11.2024
Blomster i akvarel

Blomster i akvarel

Blomsten som motiv har en særstatus i kunsten, og blomsterakvarellen er en af de mest spændende og udfordrende discipliner, en akvarelmaler kan kaste sig over. På dette kursus lærer du at male blomster i akvarel af Anne Skole Overgaard, der er en af de dygtigste og vigtigste nyfortolkere af genren herhjemme.

I løbet af en weekend lærer hun dig at se og forstå blomsters former og farver og deler de klassiske akvarelteknikker, der skal til for at skildre dem. Til slut lærer du også at male en rose med Annes helt egen metode.

 

Det lærer du blandt andet:

  • Forskellige metoder til at tegne blomsten op.
  • Udvidet farvelære med fokus på blomster
  • At lægge lys og skygge på de komplekse former i blomster
  • Forskellige måder at opbygge en blomsterakvarel i hhv. lag-på-lag og vådt-i-vådt
  • Materialelære med henblik på blomster: Hvilke farver og akvarel-mærker er gode til blomster?
  • Valg af akvarelpapir og pensler til blomster-akvarel

På kurset vil du også få indblik i blomstermaleriets lange tradition – og se hvordan det stadig er aktuelt i samtidskunsten.

 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er for alle, der har stiftet bekendtskab med akvarellens grundlæggende teknik. Et godt udgangspunkt er weekendkurset ”Intro til realistisk akvarel”, men har du tilsvarende forudsætninger i basal akvarelteknik og farvelære, er du også meget velkommen. Kontakt evt. underviseren, hvis du er i tvivl, om kurset er noget for dig.

 

Materialer:

På kurset bruger vi akvarelmaling i god kvalitet, som vi fortynder med vand. Vi maler på godt, syrefrit akvarelpapir. ALLE nødvendige materialer er inkluderet i prisen.
Du er dog også velkommen til at medbringe de farver, du normalt bruger, da det kan være nyttigt at afprøve, hvad de kan i kombination med underviserens forslag til farver og mærker. Det samme gælder dine foretrukne pensler, da valg af pensel er meget personligt. Der er dog rigeligt med pensler i forskellige størrelser og kvaliteter, så man kan prøve forskellige typer.

Først og fremmest skal du dog medbringe dit gode humør og en madpakke. Akvarel skylles nemt af tøjet, men tag alligevel en maleegnet trøje på.

 

Underviser:

Anne Skole Overgaard er uddannet på det Jyske Kunstakademi og arbejder med akvarel-, akryl- og oliemaleri i et realistisk formsprog. Hun har 15 års erfaring som underviser på alle niveauer fra højskole til kunstakademi. Du kan se eksempler på hendes arbejde på www.anneskole.dk.

 

Tid:

Fredag d. 8.11.2024 17.30-21.00.

Lørdag d. 9.11.2024 kl. 10-15.30.

Søndag d. 10.11.2024 kl. 10-15.30

Alle dage inkl. en halv times spisepause.

 

Sted:

Jacob Hoff Studio, Sydvestvej 123b – et stort, lyst atelier. Se kort: Sydvestvej 123 – Google Maps Kommer du med offentlig transport: Atelieret ligger ikke langt fra Glostrup St. Du kan gå herop på 20 minutter eller tage bus 123. Kommer du i bil: Der er som regel plads til at parkere i gården. Husk at bede underviseren om en dagslicens, når du ankommer.

 

Pris:

1995 kr. inkl. brug af alle nødvendige materialer samt kaffe og te og lidt sødt.

Lille hold med maks. 8 deltagere, så der er god tid til vejledning af den enkelte.

Hvis du ønsker at annullere din tilmelding, kan tilbagebetaling af det fulde gebyr ske indtil to uger før kursets planlagte start – dvs. senest 24.10.2024. Er der mindre end to uger til start, er tilmeldingen bindende – uanset årsag – og gebyret kan ikke refunderes. Du er dog altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du efter annulleringsfristen bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg af og til har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads, får du det fulde beløb retur.

Kan et hold ikke gennemføres pga. for få tilmeldinger eller underviserens sygdom returneres hele gebyret.

 

Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at ringe til Anne Skole Overgaard på 28 76 04 54, hvis du har spørgsmål til kursets indhold.

8.11.2024
Blomster i akvarel

Yderligere information

Underviser:

Anne Skole Overgaard

Hvornår:

November 08, 2024 17:30 – 21:00
November 09, 2024 10:00 –  15:30
November 10, 2024 10:00 –  15:30

1.995,00 kr.

4 på lager