22.11.2024
Portrætmaleri

En weekendworkshop om at male portrætter

Siden 1400-tallet har billedkunstnere brugt oliefarver til at fange menneskers ansigtstræk og personlighed. Oliefarverne egner sig perfekt til formålet – de giver mulighed for en lang række teknikker, der kan bruges til at gengive det liv og de subtile nuancer, et ansigt rummer. Selv i dag, hvor alle går rundt med et kamera i telefonen, er der en uformindsket interesse for den gode, gammeldags måde at fange en persons ansigtstræk på, og et vellykket portrætmaleri kan være mere naturtro og livagtigt end noget foto. På dette kursus kaster vi os ud i at bruge oliefarver til at gengive et ansigt, så det fanger den personlighed, vi ser.

 

Det lærer du blandt andet:

– Hvad skal der til for at få ligheden frem i et portræt?

– Hvordan er fremgangsmåden i oliemaleri?

– Hvordan blander man de rigtige farver?

– Hvordan lægger man farverne på, så de giver det rigtige indtryk?

– Hvad er fordelene (og ulemperne) ved oliefarvens lange tørretid?

 

Vi kommer til at gennemgå hele processen i et vellykket portrætmaleri – forarbejder, farveskitser, farveblanding og selvfølgelig det endelige maleri. Et portræt i olie kan laves på mange måder – i ét hug på en 3-4 timer eller i mange lag hen over flere uger. Vi kommer til at bruge en fremgangsmåde, der ligger lidt midt imellem, så vi i løbet af en weekend har mulighed for at ende med et færdigt maleri.

Undervejs vil vi også give os tid til at se på et bredt udvalg af portrætter fra kunsthistorien, som vi kan lade os inspirere af og lære noget af.

 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset forudsætter, at man har en vis øvelse i at tegne portrætter – dvs. at man har kendskab til de grundlæggende proportioner, og hvordan man får lys og skygge på plads. Kurset i portrættegning 20. – 22. september giver de nødvendige forudsætninger for at deltage i malekurset, men har du tilsvarende forudsætninger, er du meget velkommen. Tøv ikke med at kontakte underviseren, hvis du er i tvivl, om kurset er noget for dig.

 

Materialer

På kurset bruger vi oliefarve. Vi kommer ikke til at bruge nogen form for opløsningsmidler – det behøver man ikke for at male med olie. Alle nødvendige materialer er inkluderet i prisen, så det eneste, du skal medbringe, er dig selv, dit gode humør og en madpakke. Vi kommer også til at stå op og arbejde en stor del af tiden, så sørg for at have behageligt fodtøj på.

 

Underviser

Christoffer Gertz Bech er maler og illustrator. Han har studeret klassisk tegning og maleri ved Studio Éscalier i Paris samt tegneseriekunst og illustration ved Institut St-Luc i Bruxelles.

 

Tid:

Fredag d. 22.11.2024 kl. 17.30-21.00

Lørdag d. 23.11.2024 kl. 10.00-15.30

Søndag d. 24.11.2024 kl. 10.00-15.30

Alle dage inkl. en halv times spisepause.

 

Sted:

Jacob Hoff Studio, Sydvestvej 123b – et stort, lyst maleratelier. Se kort: Sydvestvej 123 – Google Maps Kommer du med offentlig transport: Atelieret ligger ikke langt fra Glostrup St. Du kan gå herop på 20 minutter eller tage bus 123. Kommer du i bil: Der er som regel plads til at parkere i gården. Husk at bede underviseren om en dagslicens, når du ankommer.

 

Pris:

1995 kr. inkl. brug af alle nødvendige materialer samt kaffe og te og lidt sødt.

Lille hold med maks. 8 deltagere, så der er god tid til vejledning af den enkelte.

Hvis du ønsker at annullere din tilmelding, kan tilbagebetaling af det fulde gebyr ske indtil to uger før kursets planlagte start – dvs. senest 5.9.2024. Er der mindre end to uger til start, er tilmeldingen bindende – uanset årsag – og gebyret kan ikke refunderes. Du er dog altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du efter annulleringsfristen bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg af og til har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads, får du det fulde beløb retur.

Kan et hold ikke gennemføres pga. for få tilmeldinger eller underviserens sygdom returneres hele gebyret.

 

Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at ringe til Christoffer Gertz Bech på tlf. 26 82 62 02, hvis du har spørgsmål til kursets indhold.

 

 

22.11.2024
Portrætmaleri

Yderligere information

Underviser:

Christoffer Gertz Bech

Hvornår:

November 22, 2024 10:00 –  15:30
November 23, 2024 10:00 –  15:30
November 24, 2024 10:00 –  15:30

1.995,00 kr.

7 på lager