27.9.2024
Landskaber i akvarel

En weekendworkshop med teknikker til landskabsakvarel

Akvarel er perfekt til at sidde i naturen og male, og dét har utallige kunstnere gennem tiderne gjort. På dette kursus lærer du at fange atmosfære, farver og landskabets dybde. I enkle, overskuelige trin lærer du at bygge et landskab op i akvarel med forgrund, mellemgrund og bakker eller bjerge i det fjerne.

Landskabsmaleriet afspejler skiftende tiders natursyn, men også menneskets forhold til sig selv. Derfor skal vi på kurset også samle inspiration hos malere på tværs af kunsthistorien. Fra Caspar David Friederichs ”sublime landskaber”, der viser romantikkens syn på Gud og naturen, over Edvard Munchs ekspressive, indre landskaber til samtidskunstens landskaber, der har fået ny næring fra debatten om miljø og klima.

 

På kurset lærer du blandt andet:

  • Planlægning af komplekse landskabsakvareller med undermaling og mange trin.
  • Hvordan du vælger farverne til dit landskab – og hvordan du blander dem.
  • Hvordan du bruger farverne aktivt til at skabe stemning og dybde.
  • At male himmel og skyer med den svære laveringsteknik.
  • Forskellige teknikker til at male træer og buske.
  • Hvordan du skaber ”atmosfærisk perspektiv” med vådt-i-vådt og optisk blanding.

 

Målet er, at den enkelte kursist finder sin egen måde at male landskaber på ved at afprøve forskellige metoder – både klassiske og mere utraditionelle. Vi maler efter fotos og efter landskabsmalerier af kunstnere som Turner, Monet og Edvard Munch. Hvis vejret tillader det, går vi ud og finder spændende motiver i lokalområdet – et ”terrain vague” i byens periferi.

 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er for alle, der har stiftet bekendtskab med akvarellens grundlæggende teknik. Et godt udgangspunkt er weekendkurset ”Intro til realistisk akvarel”, men har du tilsvarende forudsætninger i basal akvarelteknik og farvelære, er du også meget velkommen. Kontakt evt. underviseren, hvis du er i tvivl, om kurset er noget for dig.

 

 Materialer:

På kurset bruger vi akvarelmaling i god kvalitet, som vi fortynder med vand. Vi maler på godt, syrefrit akvarelpapir. ALLE nødvendige materialer er inkluderet i prisen.
Du er dog også velkommen til at medbringe de farver, du normalt bruger, da det kan være nyttigt at afprøve, hvad de kan i kombination med underviserens forslag til farver og mærker. Det samme gælder dine foretrukne pensler, da valg af pensel er meget personligt. Der er dog rigeligt med pensler i forskellige størrelser og kvaliteter, så man kan prøve forskellige typer.

Først og fremmest skal du dog medbringe dit gode humør og en madpakke. Akvarel skylles nemt af tøjet, men tag alligevel en maleegnet trøje på.

 

Underviser:

Anne Skole Overgaard er uddannet på det Jyske Kunstakademi og arbejder med akvarel-, akryl- og oliemaleri i et realistisk formsprog. Hun har 15 års erfaring som underviser på alle niveauer fra højskole til kunstakademi. Du kan se eksempler på hendes arbejde på www.anneskole.dk.

 

Tid:

Fredag d. 27.9.2024 kl. 17.30-21.00

Lørdag d. 28.9.2024 kl. 10.00-15.30

Søndag d.29.9.2024 kl. 10.00-15.30

Alle dage inkl. en halv times spisepause.

 

Sted:

Jacob Hoff Studio, Sydvestvej 123b – et stort, lyst atelier. Se kort: Sydvestvej 123 – Google Maps Kommer du med offentlig transport: Atelieret ligger ikke langt fra Glostrup St. Du kan gå herop på 20 minutter eller tage bus 123. Kommer du i bil er der som regel plads til at parkere i gården. Husk at bede underviseren om en dagslicens, når du ankommer.

 

Pris:

1995 kr. inkl. brug af alle nødvendige materialer samt kaffe og te og lidt sødt.

Lille hold med maks. 8 deltagere, så der er god tid til vejledning af den enkelte.

Hvis du ønsker at annullere din tilmelding, kan tilbagebetaling af det fulde gebyr ske indtil to uger før kursets planlagte start – dvs. senest 12.9.2024. Er der mindre end to uger til start, er tilmeldingen bindende – uanset årsag – og gebyret kan ikke refunderes. Du er dog altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du efter annulleringsfristen bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg af og til har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads, får du det fulde beløb retur.

Kan et hold ikke gennemføres pga. for få tilmeldinger eller underviserens sygdom, returneres hele gebyret.

 

Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at ringe til Anne Skole Overgaard på 28 76 04 54, hvis du har spørgsmål til kursets indhold.

 

 

27.9.2024
Landskaber i akvarel

Yderligere information

Underviser:

Anne Skole Overgaard

Hvornår:

September 27, 2024 17:30 – 21:00
September 28, 2024 10:00 –  15:30
September 29, 2024 10:00 –  15:30

1.995,00 kr.

5 på lager