20.09.2024
Portrættegning

En weekendworkshop om at tegne portrætter

Portrættet er en billedkunstnerisk disciplin, der bliver ved med at fascinere. Selv i dag, hvor alle går rundt med et kamera i telefonen, er der en uformindsket interesse for den gode, gammeldags måde at fange en persons ansigtstræk på. En vellykket portrættegning kan nemlig være mere naturtro og livagtig end noget foto. Menneskelige ansigter er noget af det, vi kender allerbedst – vi møder dem hele tiden, hele livet igennem – men når vi prøver at tegne eller male dem, opdager vi, hvor meget vi endnu har at lære om dem. Det vil vi kaste os ud i på dette kursus!

 

Det lærer du blandt andet:

– Ansigtets proportioner.

– Hvad vi tror, vi ser – og hvad vi reelt ser.

– At lægge skygger på tegningen, så den bliver overbevisende tredimensionel.

– Hvordan man sikrer, at alle ansigtstrækkene ender der, hvor de skal være.

Gennem praktiske øvelser, bliver du fortrolig med, hvordan et menneskehoved egentlig ser ud, og hvordan du griber det an, når du skal gengive det på papir eller lærred. Du vil få en række afgørende aha-oplevelser, når helheden formuleres, og alle detaljerne derpå falder på plads. Med effektiv skyggelægning ender du til slut med et overbevisende realistisk portræt, der virker tredimensionelt og levende

Undervejs bliver du desuden præsenteret for et bredt udvalg af portrætter fra kunsthistorien, der kan give dig vigtig viden og inspiration.

 

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er for alle, der har lyst til at blive bedre til at tegne og male portrætter – både nybegyndere og de, der har en vis erfaring. At kunne tegne er en uomgængelig forudsætning for at få et portræt til at lykkes, så kurset vil også være relevant, selvom man især er interesseret i maleri. Hvis du gerne vil deltage i portrætmalingskurset 22.-24. november, er dette kursus det perfekte fundament.

 

Materialer

På kurset tegner vi med blyant på papir af god kvalitet. Alle nødvendige materialer er inkluderet i prisen, så det eneste, du skal medbringe, er dig selv, dit gode humør og en madpakke. Vi kommer til at stå op og tegne en stor del af tiden, så sørg for at have behageligt fodtøj på.

 

Underviser

Christoffer Gertz Bech er maler og illustrator. Han har studeret klassisk tegning og maleri ved Studio Éscalier i Paris samt tegneseriekunst og illustration ved Institut St-Luc i Bruxelles.

 

Tid:

Fredag d. 20.9.2024 kl. 17.30-21.00

Lørdag d. 21.9.2024 kl. 10.00-15.30

Søndag d. 22.9.2024 kl. 10.00-15.30

Alle dage inkl. en halv times spisepause.

 

Sted:

Jacob Hoff Studio, Sydvestvej 123b – et stort, lyst atelier. Se kort: Sydvestvej 123 – Google Maps Kommer du med offentlig transport: Atelieret ligger ikke langt fra Glostrup St. Du kan gå herop på 20 minutter eller tage bus 123. Kommer du i bil: Der er som regel plads til at parkere i gården. Husk at bede underviseren om en dagslicens, når du ankommer.

 

Pris:

1995 kr. inkl. brug af alle nødvendige materialer samt kaffe og te og lidt sødt.

Lille hold med maks. 8 deltagere, så der er god tid til vejledning af den enkelte.

Hvis du ønsker at annullere din tilmelding, kan tilbagebetaling af det fulde gebyr ske indtil to uger før kursets planlagte start – dvs. senest 5.9.2024. Er der mindre end to uger til start, er tilmeldingen bindende – uanset årsag – og gebyret kan ikke refunderes. Du er dog altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du efter annulleringsfristen bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg af og til har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads, får du det fulde beløb retur.

Kan et hold ikke gennemføres pga. for få tilmeldinger eller underviserens sygdom returneres hele gebyret.

 

Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at ringe til Christoffer Gertz Bech på tlf. 26 82 62 02, hvis du har spørgsmål til kursets indhold.

20.09.2024
Portrættegning

Yderligere information

Underviser:

Christoffer Gertz Bech

Hvornår:

September 20, 2024 17.30 – 20:30
September 21, 2024 10:00 –  15:30
September 22, 2024 10:00 –  15:30

1.995,00 kr.

7 på lager