12.04.2024
Charles Bargues tegnekursus

En weekend med klassisk tegnetræning ved Christoffer Gertz Bech

Besøger man samlinger af kunst fra 1800-tallet, kan man undre sig over, hvordan så mange kunstnere dengang kunne være så teknisk dygtige. Svaret er dog enkelt nok: De fik en solid uddannelse, hvor de lærte teknikken fra grunden. En del af denne uddannelse bestod i at tegne kopier af udvalgte forlæg. Det kunne f.eks. være de plancher, som tegneren og maleren Charles Bargue udgav i 1866. Formålet var, at lære eleverne at beherske proportioner, lys og skygge, inden de prøvede kræfter med mere udfordrende motiver.

Bargues tegnekursus vandt stor udbredelse i samtiden, og f.eks. brugte van Gogh kurset, da han lærte sig selv at tegne. Sidenhen gik det i glemmebogen, men har de seneste 20 år fået en renæssance blandt nyrealistiske malere. Nu kan du lære klassisk tegning med Bargues fremragende kursus, der giver dig redskaber, du kan bruge, hver gang du skal skildre et motiv realistisk.

Hvad går kurset ud på?

På kurset vil vi give os god tid til at kopiere én af Bargues plancher ved hjælp af den såkaldte ’sight size-metode’, hvor man ser forlægget og sin egen tegning side om side i samme størrelse. Det er en metode, som er særdeles effektiv, når det gælder om at styrke evnen til at bedømme proportioner, vinkler og alt det andet, der skal falde på plads, for at en tegning kan blive virkelighedstro.

Indimellem vil vi stoppe op og kigge på noget af den fantastiske kunst, som er blevet skabt med udgangspunkt i den klassiske, akademiske tegnetradition.

Hvem henvender kurset sig til?

Alle uanset niveau vil kunne få noget ud af kurset. Hvis man er nybegynder, kan Charles Bargues plancher godt virke som en stor mundfuld at kaste sig ud i, men der vil være god tid og kyndig vejledning i, hvordan man griber opgaven an. Er man mere erfaren, er der stadig en masse at lære fra plancherne.

Materialer:

Vi tegner med blyant på papir. Alle nødvendige materialer er til stede på kursusstedet – det eneste, du skal medbringe, er en madpakke og behageligt fodtøj (vi kommer til at stå op en stor del af tiden).

Underviser:

Christoffer Gertz Bech er maler og illustrator. Han har studeret klassisk tegning og maleri på bl.a. Studio Escalier i Paris og Institut St Luc i Bruxelles.

Tid:

12.-14. april 2024

Fredag kl. 17.30-20.30

Lørdag kl. 10-15.30.

Søndag kl. 10-15.30

Alle dage inkl. en halv times spisepause.

Sted:

Jacob Hoff Studio, Sydvestvej 123b – mit store, lyse atelier.

Se kort: Google Maps

Kommer du med offentlig transport: Atelieret ligger ikke langt fra Glostrup St.

Du kan gå herop på 20 minutter eller tage bus 123.

Kommer du i bil: Der er som regel plads til at parkere i gården. Husk at bede mig om en dagslicens, når du ankommer.

Pris:

1895 kr. inkl. brug af alle nødvendige materialer (til brug på stedet) samt kaffe, te og lidt sødt.

Der er maks. 8 deltagere på holdet. 

Hvis du ønsker at annullere din tilmelding, kan tilbagebetaling af det fulde gebyr ske indtil to uger før kursets planlagte start – dvs. senest 28.3.2024. Er der mindre end to uger til start, er tilmeldingen bindende – uanset årsag – og gebyret kan ikke refunderes. Du er dog altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du efter annulleringsfristen bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg af og til har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads, får du det fulde beløb retur.

Kan et hold ikke gennemføres pga. for få tilmeldinger, underviserens sygdom eller forsamlingsforbud (corona el.lign.) returneres hele gebyret.

Spørgsmål?

Du er meget velkommen til at ringe til Christoffer Gertz Bech på 26826202, hvis du har spørgsmål til kursets indhold.

12.04.2024
Charles Bargues tegnekursus

Yderligere information

Underviser:

Christoffer Gertz Bech

Hvornår:

April 12, 2024 17:30 –  20:30
April 13, 2024 10:00 –  15:30
April 14, 2024 10:00 –  15:30

1.895,00 kr.

3 på lager