Sommerkurser i portræt- og stillebenmaleri

Maleriet er blevet erklæret dødt utallige gange. Alligevel blomstrer det. To af de genrer, malere bliver ved med at vende tilbage til er portrættet og opstillingen, som jeg sætter fokus på denne sommer.

At gengive og bearbejde indtrykket af vore medmennesker i portrætmaleriet er i den grad oppe i tiden. På DR har vi i de senere år set konkurrencen Danmarks bedste portrætmaler, og Frederiksborg Slot er hvert andet år vært for udstillingen Portræt.nu.

Du kan også lære at male portrætter med dette 5-dages kursus, hvor vi skal arbejde med nogle af de klassiske færdigheder bag vellignende portrætter. Vi arbejder på dette kursus efter fotografi for at sænke sværhedsgraden, men de værktøjer, der præsenteres kan fint overføres til maleri efter levende model. Læs mere her: Portrætmaleri – jacobhoffstudio.dk

Maleri af opstillinger (stilleben) er en genre, vi kender helt tilbage fra 1600-tallet. I opstillinger af hjemlige genstande afsætter enhver tidsperiode sine normer og sin smag. Samtidig giver opstillingen en næsten uendelig række muligheder for at eksperimentere med kompositioner og farvesammensætninger under kontrollerede forhold.

På kurset skal vi bruge klassiske metoder til at skabe stillebenmalerier med et nutidigt udtryk. Læs mere her Stilleben – et ugekursus om at male opstillinger – jacobhoffstudio.dk

Flere nyheder